Сиропни концентрати от Плодове и Цветов

Сиропни концентрати от Плодове и Цветов

29 октомври 2019
  • Сподели:


       В последните десетилетия все повече започват да се оценяват комбинацията от полезни за организма ни вещества и страхотния вкус. В съзнанието ни обикновено полезните храни и напитки нямат особено хубав вкус, поради липсата на съставки и химикали, които да го подсилват.
       Една технология, която се използва от края на миналия век може да промени представите ни за това, как могат да се изцеждат плодове, така че едновременно да бъдат запазени техните полезни вещества и да не се използват допълнителни химикали или стабилизатори. Методът е известен под названието Студено пресоване!

       Студеното пресоване е метод при който, чрез налягане и вода се извличат соковете на плодове, зеленчуци, цветове, корени и други виреещи в природата растения.
       За да се достигне толкова богат вкус и аромат е необходимо използването на специална технология за пресоване и обработване на плодовете и цветовете, които са основаната съставка в нашите сиропи. Използването на мед като основен подсладител, сам по себе си обогатява вкусовото възприятие още повече и Нашите сиропни концентрати го доказват.

Преимущества на студеното пресоване пред алтернативни методи за сокоизвличане:

  1. Запазва максимално концентрацията на полезни вещества (витамини, минерали, ензими и хранителни вещества);
  2. Позволява запазване на хранителните вещества и качеството на сока до 4 дена от изтискването, без пастьоризиране и добавки;
  3. Запазва аромата, вкуса и цвета на ползваните плодове и зеленчуци;
  4. Облекчава алергии и подсилва имунитета и засилва метаболизма;
  5. Извлича концентрирано количество хранителни вещества, които е трудно да се приемат само с изяждането им.

 


Методът за Студенопресованите сиропи е организиран в две стъпки ( действия ):

Първо: плодовете (или зеленчуците) се смачкват;

Второ: чрез хидравлична преса течността се изцежда от пулпата и резултатът е бистър сок. Тази втора стъпка се нарича обработка под високо налягане или паскализация (на името на Блез Паскал, който е писал за процеса). В същността си тази техника представлява упражняване на високо налягане върху храни и напитки, след което някои ензими и микроорганизми в тях спират да бъдат активни. Така се удължава срока на годност на студенопресованите сокове, особено в сравнение с непастьоризираните, които са много нетрайни.

 

Студенопресованите сиропи са без консерванти

        За разлика от пастьоризираните сокове, при които е необходимо и използването на стабилизатори, в нашите продукти използваме натурален пчелен мед, който служи като подсладител и допълни обогатява вкуса в комбинация с кристална захар за постигане на баланса между сладост и аромат от пчелен мед.

Студенопресованите сиропи съдържат повече хранителни вещества

        Смята се, че след като при производството на студенопресовани сокове не се произвежда никаква топлина (за разлика от процеса на изцеждане на сок с по-традиционните центрофугални изтисквачки), сокът е по-здравословен, защото съдържа повече хранителни вещества.


      Плодовете или цветовете, които Ние използваме за създаването на сиропите не са били замразявани, което допринася за ползотворния ефект и плътен вкус и така се доставя още по-голяма наслада след отпиване.