Рецепта за кифлички с вишни в стил DUGOS

Рецепта за кифлички с вишни в стил DUGOS

7 септември 2020
  • Сподели:

Кифличките не са от най-лесните за приготвяне десерти,
но всяко усилие определено си заслужава. За страхотни кифлички с вишни,
първо пресейте брашното през сито, след което го разбъркайте с маята.
С ръка оформете кратерче, в което изсипете захарта, яйцата и щипка сол.
Прибавете млякото и разтопеното масло и замесете всичко.
Когато се получи, оставете мекото тесто да втаса за около 40 минути.
След като времето изтече, започнете да късате парченца на око, от които
да се разточат и изрежат триъгълници. Във всеки триъгълник сложете от сладкото,
навийте на руло и подгънете краищата, за да не изтича плънката. Щипнете и извийте, ако
желаете да ги оформите като полумесеци или заоблете. Всяка кифличка 
поставете на разстояние от предходната в намазнена и набрашнена тавичка и 
намажете отгоре с разбит жълтък. Оставете ги да втасат още половин час и 
ги внесете във фурната, загрята до 180 градуса. Когато поруменеят - значи са готови
и остава само едно - напитката, с която си отиват най-много. Вземете една бутилка 
сироп от бъз и вишни на Dugos и еднолитрова кана. Разредете сиропа в съотношение
1:7 или по-малко, ако предпочитате да ви е по-сладичко. Сервирайте с топлите кифли
и накарайте всички вкъщи да ахнат.




Ето и нагледен списък на продуктите:
- 700 г брашно
- 14 г суха мая (2 пакетчета)
- щипка сол
- по желание - стафиди и лимонова кора
- сладко от вишни
- 4 бр. яйца
- 120 г масло
- 120 г захар
- 200 мл прясно мляко
- сироп от бъз и вишни на Dugos