Филтри
Марки

Сироп от черен бъз

Добива на плодовете е в месеците август и септември, след пълното узряване на плодовете.

Плодовете на растението събираме от същите райони от които събираме и цветовете на същото растение – Родопите /Девин и Доспат/ и Розовата долина /с. Горно Съхране, с. Емине, с. Асен/.

Получените плодове се обработват веднага след получаването им. Всяка китка се проверява ръчно, като се отстраняват неузрелите зелени зърна и се оставят само напълно узрелите и черни плодове.

Плодовете и няколко горски билки се поставят в съдове и се заливат с пчелен мед и захарен сироп. След отлежаване на сместа и абсорбирането на сока от плодовете и билките се извършва филтриране. През първите месеци сиропа не се обработва термично, защото за трайността разчитаме и на пчелния мед, който е естествен консервант.

За производството на всеки Литър от сиропа са използвани свежи плодове от бъз, пчелен мед и захар;

За един Литър от сиропа са използвани 1 кг. свежи плодове от бъз;

За консервация е използвана лимонена киселина ( до 1% ) на Литър сиропен концентрат;

Сиропът се разрежда в съотношение до 1:8;

Продуктът е напълно натурален и без изкуствени консерванти.

Подреди по
Подреди по
Сироп от черен бъз

Добива на плодовете е в месеците август и септември, след пълното узряване на плодовете. Плодовете